individuel terapi

Individuel terapi skaber mere liv og livskvalitet

At mestre sit liv er ikke nogen naturlig og medfødt evne. Det er noget, vi lærer ved at se på samt kopiere vor aller nærmeste familie.. Nogle har ikke fået den nødvendige undervisning, og derfor har de måske lært mestringen knap så godt – og nogle har slet ikke lært noget som helst om livsmestring.

For at blive klogere på os selv har vi brug for andre mennesker, så vi kan spejle os i dem.

Eksempel: Rollemodeller/primære omsorgspersoner, som ikke udviser egenomsorg, gør, at vi ikke lærer kompetencen “egenomsorg”, for vi kigger altid på rollemodelleerne og de primære omsorgspersoner.  Når individuel terapi kan være nøglen til afgørende og livgivende forandring eller bevægelse i dit liv, så er det fordi du i terapien får en anden “voksen” at spejle dig i. Med lidt tålmodighed kan du på den måde lære de fleste af de kompetencer, du ikke fik med dig i starten.

Gennem objektiv og nænsom feedback fra en erfaren psykoterapeut vil det være muligt for dig at komme i bedre kontakt med hvilke mønstre, der styrer dit liv. Du vil typisk blive bedre til at få gjort op med negative “fortællinger” om dig selv og livet og tage mere ansvar og styring i dit liv. Mange beskriver det som at de “bliver mere sig selv”.

Med individuelle samtaler kan du derfor blive i stand til at styre dit liv mere i den retning, du inderst inde har lyst til, at det skal tage.

Individuel terapi er også muligheden for at få hjælp til de ting, du har det svært med. Det er hjælp til de ting som spænder ben for de ønsker, du har for dit liv.

Individuel terapi ved angst, depression, lavt selvværd, skilsmisse osv.

Måske har du angstdepression, lavt selvværd eller stress, eller du er i sorg på grund af tab, skilsmisse eller andet? Eller du hører til blandt de børn og unge, der kæmper med at finde fodfæste i en uoverskuelig og stressende verden?

Så kan individuel terapi være en vigtig del af processen med at lære at håndtere udfordringerne. Effekten af samtaleterapi er nemlig veldokumenteret. 

Med individuel samtaleterapi vil mange finde større indre ro samt retning i tilværelsen. Nogle bliver “mere sig selv”. Nogle beskriver at finde mere indhold, glæde eller frihed i livet. Der kan være mange forskellige positive effekter af samtaleterapi.

Ring derfor i dag og få 15 minutters gratis og uforpligtende konsultation omkring det, du har brug for. Du kan også skrive og spørge ganske uforpligtende, og jeg vil svare hurtigst muligt.

Hos Psykiatrifonden kan du læse om de forskellige terapiformer og hvad terapi i det hele taget er godt for.

Læs også mere her om parterapi og familieterapi.

Scroll to Top
Psychological therapy
Sådan kan jeg hjælpe dig

Har du brug for hjælp til at overvinde angst, depression, lavt selvværd, stress eller andet?
Ring straks og få 15 minutters gratis og uforpligtende konsultation.

Du kan også bare indtaste dine oplysninger herunder, og så vil jeg kontakte dig snarest muligt.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.