Når det perfekte liv ikke er perfekt

OM AT TAGE IMOD DET, DER ER

Det perfekte, gode og vellykkede liv er ikke nødvendigvis et spørgsmål om at kunne præstere eller fremvise det perfekte. At kunne flashe det harmoniske, smukke, anerkendte, velfungerende og afbalancerede.

Måske det er et spørgsmål om at turde tage ansvar for sig selv. Et spørgsmål om at tage sig selv og sit liv tilstrækkeligt alvorligt. Måske lære at se sig selv med nye øjne og turde vove. At tage nænsom hånd om sig selv og sit liv. At få det bedste ud af det, der er, med de givne forudsætninger, der er.

Dette er ikke altid et smukt, ukompliceret, smertefrit eller velfungerende liv.

Livet kan til tider, og for nogen hele tiden, være rigtig tungt. Det kan være smerte, rædsel, tab, angst og tomhed. Det er faktisk alle disse ting, – sammen med alt det smukke og mulighederne. Men for mange ligner det på ingen måde det glimmer, vi præsenteres for på sociale medier og i reklamerne. Og det ligner ikke naboens eller nogen andens. Men til gengæld er det dit. Og du er fri til at gøre med det, hvad du vil.

Det er det, du har med dig. Det er det, du får, og de forudsætninger, du har.

"The moment you change your perception, is the moment you rewrite the chemistry of your body"

Vær en kriger for dig selv

Men trods lidelsen og alt det svære kan du lære, hvordan du kan gøre dit liv smukt, vidunderligt og værd at leve. 

Du kan lære at leve et smukt og indholdsrigt liv baseret på dine helt egne værdier. Det er så afgjort ikke sikkert, at det er eller bliver det, du forestillede dig, drømte om eller håbede på. Men du kan kigge på det, der er, og dette liv kan du leve. Dette liv kan du forme. Måske kan du kun tilføre det værdi i din indre verden, men det er også der, din oplevelse af det levede liv ligger:

Så grib det, omfavn, kys, anerkend og accepter det, der er dit. Find noget at være taknemmelig over og vend blikket i den retning. Jo mere, du ikke vil have det, der er, og jo mere, du lader dig opsluge og fokuserer åndeligt, mentalt og fysisk i lidelsen og smerten, jo mere ondt gør det.

Vær en kriger i at forvalte dig selv og dit liv med omsorg, anerkendelse, respekt, kærlighed og ansvarlighed.

Du kan lære at leve dit liv i stedet for blot at gennemleve eller overleve det, til den dag det er slut.

Du kan få hjælp, når det er svært

Livet er en palet af farver og nuancer, og du kan male med dem alle. Livet er ikke kun sort/hvidt. Måske du skal have lidt hjælp til, hvordan du blander farverne eller får liv i de udtørrede og aldrig brugte. Eller du har brug for at lære, hvordan du kan føre penslen eller bruge andre teknikker: Fingrene, en svamp, en pind, sand eller et pålimet lag af nyfundet ekstra materiale.

Men hjælpen findes også for dig. Og har du brug for den for at kunne fremelske og nuancere livet så grib den hjælp. Du er ikke alene, selv om det kan opleves sådan. Du kan få hjælp og støtte til at skabe en anden oplevelse i dit liv. En oplevelse af det perfekt uperfekte liv med alt hvad det indebærer.

Du kan gøre det, og du er det værd.

Scroll to Top
Psychological therapy
Sådan kan jeg hjælpe dig

Har du brug for hjælp til at overvinde angst, depression, lavt selvværd, stress eller andet?
Ring straks og få 15 minutters gratis og uforpligtende konsultation.

Du kan også bare indtaste dine oplysninger herunder, og så vil jeg kontakte dig snarest muligt.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.